Το χειροποίητο χωριό για ποντίκια!

Spread the love

Η πλειοψηφία των ανθρώπων εάν αντιληφθεί ότι τριγυρνούν ποντίκια στον κήπο του, θα προσπαθήσει να τα ξεφορτωθεί. Θα βάλει παγίδες, θα φέρει συνεργείο καθαρισμού, κάτι θα κάνει για να απαλλαγεί από τα μικρά αυτά τρωκτικά. Ή μάλλον έτσι γίνεται συνήθως!

Αν και αυτός είναι ο κανόνας, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν. Πώς σας ακούγεται η ιδέα της δημιουργίας ενός χωριού για ποντίκια; Μίας πολύ μικρής σε μέγεθος γειτονιάς, για να ζήσουν τα ποντικάκια; Αν και είναι μια τρελή ιδέα, είναι όμορφη λόγω της διαφορετικότητάς της!

Όλα συνέβησαν στον κήπο ενός φωτογράφου στο εξωτερικό. Μία ημέρα, ενώ κούρευε το γρασίδι και έβγαζε φωτογραφίες τα πουλιά στον κήπο του, αντιλήφθηκε κίνηση στο γκαζόν. Ήταν δύο μικρά γλυκύτατα ποντικάκια. Η έκπληξη ήταν ευχάριστη και τότε ήρθε η ιδέα! Ένα μικροσκοπικό χωριό για ποντίκια, ένα χωριό μινιατούρα!

pontikia xorio
podilato miniatoura

Το ταλέντο του στις κατασκευές, σε συνδυασμό με το ταλέντο του στη φωτογραφία έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Τα μικρά ποντικάκια, σαν ευχαριστώ προς τον φωτογράφο για το μικρό τους καταφύγιο, πόζαραν στο φακό και οι φωτογραφίες είναι πανέμορφες!

Επίσης, είναι πολύ γλυκό το ότι αποφάσισε να τα αφήσει να μείνουν στον κήπο του και όχι να τα διώξει ή να τα σκοτώσει. Μην ξεχνάμε πως είναι και εκείνα έμβια όντα με συναισθήματα όπως και εμείς, αξίζουν ένα όμορφο καταφύγιο! Ίσως είναι λίγο υπερβολικό και εναλλακτικό, αλλά τι πειράζει, σωστά;

Scroll UpScroll Up